2022 Dünya Kupası’nı kim kazanacak?

1xBet en favori takımların oranlarını değerlendiriyor.
1xbetin güncel linki için hemen sizde 1xbete kayıt olabilir veya 1xbete giriş yapabilirsiniz.

Bu Dünya Kupası, futbol tarihinde eşi benzeri olmayan bir turnuvadır. İlk olarak, turnuvanın zamanlaması hiç alışıldık bir zamanda değil: Yaz mevsiminin yüksek sıcaklık değerleri yüzünden, Katar’daki turnuva 20 Kasım tarihinde başlayacak. Bu yüzden birçok futbol ligi, Dünya Kupası yüzünden zorunlu ara vermek zorunda kaldı.

Hepsi bu kadar değil: Katarlı yetkililer, şampiyonayı yerinde izlemek isteyen taraftarlar için daha önce örneği görülmemiş katı kurallar koydu. Alkollü içkiler tüketmek yasak. Erkeklerin kısa şort, kolsuz t-shirtler ve hatta V-yakalı t-shirtler giymesine izin yok, üstelik hava sıcaklığı ortalama 30 derece iken. Ek olarak, kadınların yeterince uzunlukta etek giymesi gerekiyor, ayrıca omuzları, boynu ve dirsekleri kapatan üst giyim olmak şartıyla. Resmi devlet binalarının fotoğraflarının çekilmesi yasak, Katarlı yerel halkı dikizlemek yasak, Arap çayının sadece sağ elle içilmesi gerekiyor, bu liste daha uzar gider…

Peki bu yasaklar futbolcuların formlarını ve seyircilerin havasını nasıl etkileyecek? Bu olağanüstü takvime hangi teknik direktörler daha kolay uyum sağlayabilecek? Futbolcuların bizzat kendileri bu aşırı sıcaklar ile baş edebilecek mi? Bu soruların hepsinin cevabını yakın zamanda öğreneceğiz. Bu iklimi aşabilecek bazı takımlar var ve çeyrek finallerden önce ülkelerine dönmesi, takımların taraftarları için büyük hayal kırıklığı olabilir.

Turnuvanın en güçlü milli takımlarının 1xBet oranlarını ve ciltlerinin bronzlaşmasından başka umutlarının özel analizlerini okuyabilirsiniz.

Portekiz – 13,00

Bu takım hücum oyuncuları bakımından zengin. Fernando Santos; Milan’ın golcüsü Rafael Leao’yu, Atletico Madrid’in Jeao Felix’i, Manchester City’nin oyun kurucusu Bernardo Silva’yı ve Manchester United’ın orta saha lideri Bruno Fernandes’i tercih edebilir. Savunmada ise Manchester City’nin vazgeçilmez oyuncuları Ruben Dias ve Jeao Cancelo ile tecrübeli oyuncu Pepe’yi oynatabilir.

Yeni sezonda çok da parlak bir oyun sergilemeyen ancak 5 kez Ballon d’Or ödülüne sahip Cristiano Ronaldo da var. Son zamanlarda maça genellikle yedek olarak başlıyor veya kadroya girmiyor. Ancak son Dünya Kupası turnuvası oynayacak olan efsanevi oyuncu enerjisini sakınacak mıdır? Portekiz teknik direktörü Fernando Santos, tecrübeli oyuncunun potansiyelini kullanabilirse, sakat olan Diogo Jata olmamasına rağmen başarılı olabilir.

Hollanda – 13,00

Portakallar, 2014 Dünya Kupası’nda üçüncülük elde eden meşhur teknik direktör Louis Van Gaal’ın dönüşünden sonra başarılar elde etmek istiyor. Milli takıma tekrar hücum anlayışı getiren meşhur hoca için hâlâ akıllarda bir takım şüpheler vardı. Ancak eleme maçlarında liderlik için oynadıkları Türkiye karşısında aldıkları 6-1 skorlu galibiyet ile bu anlayış tescillendi. Ayrıca 2022 yılında, FIFA sıralamasında üst sıralara yerleşen Belçika karşısında 2 defa galibiyet almayı başardılar.

Söz konusu milli takım olduğu zaman, hücum oyuncuları Memphis Depay ve Frankie de Jong, Barcelona’da sürekli olarak ilk 11’de başlamadıklarını unutuyor. Virgil van Dijk ile Matthijs de Ligt milli takım seviyesindeki en iyi savunma çiftidir ve Inter oyuncusu Stefan de Vries de bu rekabete dâhildir. Ancak Van Gaal, bu 3 merkez savunma oyuncusunu birden fazla defa kullandı ve turnuvanın yıldız savunma hattı bu oyuncular olabilir. Georginio Wijnaldum yaz aylarında sakatlık geçirmemiş olsaydı şansları biraz daha yüksek olabilirdi. Buna rağmen Hollanda sürpriz yapmak için hazır durumda.

Belçika – 12,00

Turnuva eğer 2 yıl önce oynanıyor olsaydı, bahis büroları ve taraftarlar Belçikalılardan çok daha fazlasını bekleyebilirdi. Avrupa Şampiyonası çeyrek finallerde elenen takımın performansı, Uluslar Ligi maçları da düşünülürse çok etkileyici olmadı. Ek olarak Belçikalılar, Avrupa Şampiyonası’nı ve Uluslar Ligi’ni şampiyon olacak takıma kaybetmişti. Oyuncular bir türlü ekstra motivasyona sahip olmayı başaramadılar.

Dünya Kupası ise bambaşka bir hikâyedir. Courtois, Romelu Lukaku ve Kevin de Bruyne ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır. Sahaya hangi oyuncuların çıkacağı henüz kesin değil: Courtois zar zor iyileşti, Lukaku’nun bir takım kas problemleri var ve forma giyip giymeyeceği belli değil. Romelu olmadan Belçika’nın farklı bir takıma bürünecektir ve üst tura çıkmaları için mucizeye ihtiyaçları olabilir.

Belçika’nın “altın” futbol jenerasyonunun çoğu yıldızı, 2018 Dünya Kupası’nda bronz madalya takan oyuncular, sahada olacak. Çok tecrübeli oyunculardan oluşan bir takım – bu tür turnuvalar olduğu zaman, futbol kimyası çok belirleyici olabilir.

Almanya – 10,00

2014 yılında dünya şampiyonu olan takım, 2018 yılındaki Dünya Kupası’nda gruplardan çıkamayarak büyük bir kâbus yaşamışlardır. Bu hayal kırık kırıklığının üzerine Euro 2020’de son 8’de elenmeleri eklendiği zaman, takımın yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Ancak problem, oyuncuların yaşı değildi – ihtiyaç olan değişiklik futbol anlayışının değişmesi gerekliliğiydi.

Joachim Löw 2021 yılının yaz aylarında görevinden ayrıldı ve yeni teknik direktör Hansi Flick oldu. Almanlar şimdi daha canlı bir şekilde oynuyorlar. Katı oyun taktikleri son buldu, ancak Uluslar Ligi’nde aldıkları Macaristan yenilgisi işaret oldu. Yaz aylarının geri kalanında ve Sonbahar mevsiminde oynadıkları maçların çoğunda beraberlik sonucu aldılar, tek galibiyetleri ise İtalya karşısında oldu.

Bayern’de forma giyen Kimmich, Sane ve Gnabry gayet formdayken, Neuer ve Müller gibi tecrübeli oyuncular da enerjik gözüküyorlar. Ayrıca Havertz, Musiala ve Adeyemi gibi genç oyuncuların potansiyel katkıları asla göz ardı edilmemeli. Asıl önemli konu, Almanların güçlü takımlara karşı problem yaşamaları ve Flick’in sadece birkaç hafta içinde bu problemleri çözüp çözemeyeceği.

İspanya – 8,60

Luis Enrique, Euro 2020 finallerinde İtalya’yı gerçekten yenebilecek tek takımı oluşturmayı başarmıştı – ancak seri penaltı atışlarında basireti bağlandı. Ancak daha önemlisi, bu İspanyollar 90 dakika boyunca topun kontrolüne sahip olabilecek kadar genç ve yetenekliydi. Luis Enrique’nin taktiği, “topun kontrolü bizde olduğu sürece rakip gol atamaz” fikriydi.

Şu ana kadar bu taktik sonuç verdi: Uluslar Ligi’nde takım, grubunu lider olarak tamamladı. Ancak yine de bu turnuvada çok kolay maçlar oynamadılar: Sarı Kırmızılılar İsviçre’ye karşı kaybettiler ve Portekiz ile oynadıkları zorlu maçta kalecilerinin özverisi ile kazanmayı başardılar.

Mevcut kadronun aşırı egolu bir drama ögesine ihtiyacı yok, bu yüzden Sergio Ramos hem Avrupa Şampiyonası’ndan hem de Katar Dünya Kupası kadrosundan çıkarıldı. Messi, Neymar, Suarez gibi Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için ilham veren teknik direktöre göre, öğrenmeye istekli olan oyuncular için milli takımın kapıları her zaman açık. Pedri, Gavi, Ferran Torres, Unai Simon – bu adamlar uzu süredir milli takımda oynuyorlar, böyle biline.

İngiltere – 7,60

Üçüncülüğü iki takım paylaşıyor. İngilizlerle başlayalım, çünkü sadece İngiltere Milli Takımı şu anda problemlerle dolu. UEFA Uluslar Ligi’nde takım, Almanların, İtalyanların ve hatta Macarların gerisinde grubu son sırada tamamladı. Altı maçta tek bir galibiyet bile kasvetli bir uyarı işaretidir. Gerçek bir Dünya Kupası ilk 4 adayı takım çok daha iyi oynamalı.

James’in sakatlığı nedeniyle turnuvayı kaçıracağı kesin, Walker ve Phillips’in durumları şüpheli. Sancho, Shaw, Henderson ve ManU stoperi Harry Maguire, ellerinden gelenin en iyisini yapmıyorlar. Ayrıca Grealish, Manchester City’de çok az oyun süresi alıyor. Ancak tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda bile, İngiliz futbolunun potansiyeli o kadar büyük ki insan bu takıma inanmak istiyor.

Arjantin – 7,60

Lionel Scaloni büyük bir futbol yıldızı değildi. En iyi yılları İspanyol Deportivo’da olan, milli takım için yedi maça çıkan ve 2006 Dünya Kupası’na giden zorlu bir futbolcuydu. Ancak bu yıl Dünya Kupası’nı kazanacak takımın koçu olarak tarihe geçebilir.

Scaloni’nin yolu 2006 Dünya Kupası’nda genç bir Messi ile kesişti. Teknik direktörün bu süper yıldızı, milli takımın oyununa dâhil etmesine yardımcı olmuş olabilir. Messi, bu takımın lideri ve yıldızı, diğerleri ağır işleri yaparken kendisi parlıyor. Geçen 1,5 yılda Arjantin, 1993’ten bu yana ilk Güney Amerika şampiyonluğunu kazandı ve Finalissima’da İtalya’yı mağlup etti. Belki de bu Dünya Kupası onun son zaferi olacak.

Fransa – 6,55

Son şampiyon Fransa, turnuvanın favorileri arasında olmalıdır. Potansiyel kadro derinliği bakımından Fransa, rakiplerine avans verecek kadar iyi durumdaydı. Ancak, turnuva öncesinde Fransa, Kante’den yoksundu ve neredeyse Pogba’yı da kaybedecekti. Orta sahanın merkezi bu ikilinin çevresinde inşa edildi, Paul milli takım için savunmada bile antrenman yaptı. Buna forvet Antoine Griezmann’ın cansız formunu da ekleyin ve…

Şampiyonluğu korumak, Deschamps’ın 4 yıl öncesine göre farklı bir oyun tarzı oluşturma becerisini başarmasına bağlı. Sonuçta birçok yeni yıldız oyuncu var. Real Madrid’de birlikte oynayan Camavanga ve Tchouameni orta sahada yer alırken, Gendouzi Marsilya’da ön plana çıktı. Hücumda, geçen sezonun en iyi Bundesliga oyuncusu Nkunku ve La Liga’nın en iyi asist yapan oyuncusu olan Dembele forma giymeye hazır. Fransa’nın hücum gücüne yakın zamanda Ballon d’Or kazanan Karim Benzema’nın liderlik edeceğini de unutmayalım. Fransa başarısız olursa, suçlayacakları tek unsur Deschamps olur.

Brezilya – 5,00

Süper yıldız seçmek gerekirse – Alisson ve Ederson. Savunmanın merkezinde Thiago Silva, Militao ve Marquinhos bulunuyor. Sahanın ortasında çalışkan Fabinho ve Casemiro ile yaratıcı Paqueta ve Fred olacak. Son olarak Neymar, Vinicius, Rodrigo, Martinelli ve Antoni’den oluşan hücum hattı. Evet, savunmanın kanatları biraz sarkıyor – Dani Alves, Danilo ve Alex Telles’in en iyi yılları geçmişte kaldı – ama buna rağmen Brezilyalılar inanılmaz etkileyici gözüküyor.

Daha da etkileyici olanı, Tite’nin milli takım oyuncularını neredeyse kulüp benzeri bir birlikteliğe çağırmasıdır. Teknik direktör, 2018 Dünya Kupası fiyaskosuna rağmen yıllardır onlarla çalışıyor. Başka herhangi bir teknik direktör çeyrek finalde elendiği için küçümsenirdi, ancak Tite örneğinde Brezilyalı futbol otoriteleri takımın oyun seviyesini takdir etti ve 1 yıl içinde Copa America’yı kazandı. 2002’den beri Dünya Kupası kazanamadılar. Altıncı defa kazanma zamanı gelmiş olabilir mi?

Bu soruları ve daha fazlasını, 1xBette bahis oynayarak cevaplayabilirsiniz. Favori takımlarınızı seçin ve güvenilir bahis bürosu ile futbolun zirve yaptığı sahnede paranızı kazanın!

About author

You might also like

1xbetgiris

1xBet Latin Amerika’da Yılın Bahis Şirketi dalında ödül kazandı

Küresel bahis şirketi 1xBet SİGMA Awards Americas 2023 ödülü kazandı.Kazananlar, 14 Haziran’da Sao Paulo’da uluslararası bahis fuarı SiGMA Americas’ın bir parçası olarak özel bir törenle açıklandı. Bahis endüstrisinde faaliyet gösteren

Genel 0 Comments

1xBet Kaydı – Yeni bir 1XBET hesabı nasıl oluşturulur

1xbet üyeliğinizi unuttuysanız veya 1xbet te tekrardan kayıt olmak, kayıt olur kende bonuslu üyelik yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz 1xbet bonuslu üyelik için tıklayınız

Genel 0 Comments

1xbet Yeni Giriş Adresi

1xbet Yeni Giriş Adresi

1 Comment

  1. Fatih
    Kasım 14, 15:44 Reply
    rusyada yaşıyorum ve 1xbet e giriş yapmak için sitenizi kullanıyorum her zaman bize doğru 1xbet giriş adresini veriyorsunuz bu harika.

Leave a Reply